Raisa Šehu

07 jun 2017

Raisa Bužimkić rođena je u Bihaću, 1988. godine. Studij je završila 2011. god. na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, diplomirajući s prosjekom 9.5 u klasi prof.dr. Belme Šarančić-Nahodović.

Dvije godine je na istom fakultetu radila kao demonstrator.Od mnogobrojnih nastupa i nagrada izdvaja: nastupe u sklopu nekoliko Rotary projekata, solističke koncerte u Parmi i Bolzanu (Italija), koncert povodom Svjetskog dana harmonike u Zagrebu na kojem je svirala kao predstavnik Bosne i Hercegovine, zatim sviračke nastupe u predstavama Narodnog pozorišta Sarajevo: „Kad bi ovo bio film“, „Divlje meso“, „Cabaret 2014“, a pjevačke u muzičko-scenskim projektima i a cappella grupi BasicS.

Za neke nastupe dobila je i Certifikat Univerziteta u Sarajevu, a u predstavi „Divlje meso“ njena izvedba je doprinijela nagradi za najbolju muziku na 32. Susretu pozorišta/kazališta BiH u Brčkom.

Na 15. Internacionalnom takmičenju harmonike „Jeunes Talents“ u Montrond les Bainsu (Francuska), u kategoriji do 35 godina, bila je deseta u svijetu. Zadnjih šest godina radi u OMŠ „Mladen Pozajić“ u Sarajevu, gdje sa učenicima postiže zavidne uspjehe osvajajući nagrade na internacionalnim takmičenjima u solističkim, kamernim disciplinama i orkestru.